Ville Leinoselta tänään uusi single ”Me emme laske viiteen”

”Kaikki meistä tietävät sen, aika tää nyt ois jo vapauden.”
– Raul Reiman (1950–1987)

Ville Leinonen julkaisee tänään singlen Me emme laske viiteen, joka on poiminta 10.3. julkaistavalta Hei taas -albumilta. Me emme laske viiteen on suomennos Irene Caran esittämästä kappaleesta Fame, joka nousi hitiksi samannimisestä elokuvamusikaalista vuonna 1980. Suomeksi kappaleen levytti Mona Carita vuonna 1983.

”’Me emme laske viiteen’ on katsanto maailman tilaan tällä hetkellä. Ihmiset kulkee päät tulessa, laitteet kehoina höttösen tykkäyksen perässä. Ihmisten tunne-elämä on vammautunut teknologian vaikutuksesta. Tämä vuosikymmen on yksi tajuton limbo”, kommentoi Leinonen.

Hei taas -pitkäsoitto on jatkoa vuonna 2007 ilmestyneelle Hei!-albumille, jolla Leinonen tulkitsi muun muassa Juhamatin ja Katri Helenan esittämiä iskelmiä. Lähestymiskulma on Hei taas -albumilla muuttunut, ja myös kappalevalinnat on tehty hieman eri aikakaudelta. Hei!-albumin rikkaat sovitukset jousineen ja puhaltimineen ovat jääneet taakse. Nyt ollaan kiihkeän, elektronisen disco-soundin maailmassa. Toisena johtoajatuksena albumilla on hatunnosto sanoittajalegenda Raul Reimanille, joka on tekstittänyt albumin kymmenestä kappaleesta yhdeksän. Reimanin kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta.

”Joku voi kuitata tämän iskelmäkokoelmana, ja sitähän se on. Raul Reimanin sanoittamia timanttisia biisejä vuosilta 1982–85. Mutta tämä levy on minulle muutakin. ’Hei taas’ on representaatio lapsuudessa nähtyjen musiikkivideoiden ja radiosta kuultujen hittien vaikutuksesta psyyken kehitykseen. Näihin tunne-elämän kytkentöihin törmää ennemmin tai myöhemmin jokainen aikuinen ihminen. Onnekas kun olen, sain elää parasta lapsuuttani juuri noina jännittävinä Reaganin vuosina. Kolmannen maailmansodan pelkoa pitivät loitolla avaruuslegot ja syntikkamusiikki.”

”Kymmenenvuotiaana päivän hiteistä imetty estetiikka on säilynyt läpi elämän. Tämä on edelleen lempimusaani, joka luo turvallisuuden tunnetta tässä enenevässä kaaoksessa”, Leinonen kertoo.

Kuuntele ”Me emme laske viiteen” -single täältä:
https://lnk.to/VilleMELVMa
(Spotify, Deezer, Apple Music…)

Promokuvat:
http://ratasmusic.fi/press

https://www.facebook.com/villeleinonenofficial
https://www.instagram.com/villeleinonenofficial

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Maiju Asikainen / Frontier Promotion
+358 45 6316 728
maiju@frontierpromotion.com

Julkaistu kohteessa Uutiset

Facebook