Pimeys versioi Eppu Normaali -klassikon ”Urheiluhullu” tulevalle ”Eput rautaa 2” -tribuuttilevylle

Kotimaisen kitarapopin uutta sukupolvea edustava Pimeys julkaisee tänään oman versionsa Eppu Normaali -klassikosta Urheiluhullu. Kappale on uusin singlejulkaisu Eput Rautaa 2 -albumilta, joka julkaistaan 4. maaliskuuta.

Kappale valikoitui yhtyeen esitettäväksi ajankohtaisuutensa vuoksi, ja myös soinnillisesti se taipui luontevasti Pimeys-biisiksi:

”Valitsimme Urheiluhullun, koska teksti on hieno, laulun minän suhde urheiluun on uhmakas ja ’mailaapuristava’. Itsensä vertaileminen muihin, ainakin salaa, tuntuu tutulta. Tekstin lisäksi biisissä on hyvä svengi ja harmoniat. Isän levyhyllystä löytyi ’Rupisia riimejä ja karmeita tarinoita’, joka kolahti kovaa lukioikäisenä. Eput on samaan aikaan sofistikoitunut ja juntti, ja nokkela ja yksinkertainen. Harvalla bändillä on niin monta koskettavaa biisiä jotka tuntuu siltä että niissä lauletaan ’mun elämästä’” , kuvailee laulaja/kosketinsoittaja Joel Mäkinen.

Laulaja/kitaristi Pekka Nisun mukaan Urheiluhullun sanoma on jopa ajankohtaisempi kuin julkaisun aikaan: ”Elämme pinnallisia aikoja. ’Urheiluhullu’ julkaistiin vuonna 1990. Tässä ajassa urheiluhulluus on edennyt aivan uudelle tasolle. Nykyään ihmiset päivittävät työmatkakävelynsä ja halonhakkuunsa SportTrackereihin ja sykemittari kerää dataa pilveen herkeämättä.”

Juha Ilmari Laine ohjasi kappaleelle musiikkivideon, jossa Pimeys-yhtyeen jäsenet heittäytyvät rankalle treenileirille, jonka ankarana valmentajana toimii näyttelijä Jarmo Mäkinen. Katso video alta!

Eput Rautaa 2 -albumin biisilista:
1. Ike: Murheellisten laulujen maa
2. Nopsajalka: Kun olet poissa
3. Le Roi: Vuonna 85
4. Pimeys: Urheiluhullu
5. Iisa: Löydän ja menetän
6. Jukka Takalo: Suomi-ilmiö
7. Ville Leinonen & Enkelit: Näin kulutan aikaa
8. Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet: Balladi kaiken turhuudesta
9. Pertti Kurikan Nimipäivät: Kuka ön Pertti Ström
10. Pate Mustajärvi: Diggaan itseäni
11. Hauli Bros: Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset
12. Yö: Tahroja paperilla
13. Risto: Voi kuinka me sinua kaivataan

 

Julkaistu kohteessa Uutiset

Facebook