Maj Karman uusi albumi ’Peltisydän’ julkaistiin tänään

Maj Karman seitsemän vuoden mittaiseksi venynyt levytystauko katkesi vihdoin tänään, kun yhtye julkaisi Peltisydän-nimeä kantavan yhdeksännen studioalbuminsa.

Seitsemän vuotta on pitkä aika millä mittapuulla tahansa, mutta tämän päivän musiikkibisneksessä se on yhtä kuin ikuisuus. Kun Maj Karma jäi määrittelemättömän pitkälle tauolle vuonna 2009 julkaistun Salama-albumin jälkeen, oli  maailma hyvin erilainen kuin nyt: Ei ollut suoratoistopalveluja tai sosiaalista mediaa ja musiikkibisneksen keskiössä oli albumit, ei singlet. Tarkoitus ei alunperin ollut olla poissa kuvioista seitsemää vuotta, mutta Herra Ylpön sooloura Ihmiset-yhtyeen kanssa venyi kuitenkin neljän albumin mittaiseksi. Nyt Ihmiset on lopettanut toimintansa ja Ylppö keskittyy pelkästään Maj Karmaan.

”Taukomme aikana koko musiikkibisnes ja koko maailma on muuttunut aivan totaalisesti. On kuitenkin ollut mahtavaa nähdä, että olemme pystyneet hyppäämään mukaan tähän uuteen junaan emmekä jääneet märehtimään vanhan maailman perään. Musabisneksessä mikään muu ei olekaan varmaa kuin jatkuva muutos. Mutta nyt jälkeenpäin on helppo sanoa, että tauko teki Maj Karmalle pelkästään hyvää. Olemme täynnä energiaa emmekä malta odottaa keikkojen alkamista”, Ylppö kertoo.

Gabi Hakasen ja Erno Laitisen tuottamalta Peltisydän-albumilta on toistaiseksi julkaistu kaksi kappaletta, yllätyslahjana faneille tarjottu albumiraita Sotaa ei tule ja levyn ensimmäinen virallinen singlelohkaisu Puumiekka. Ylpön mielestä kappaleet edustavat Peltisydän-albumin kahta äärilaitaa.

“Peltisydän sisältää yhtyeen parhaat kitarariffit! Maj Karmassa on aina pieni ripaus metallia ja punkkia, mutta meillä on myös halu tehdä isoja kertosäkeitä. Itsekeskeinen poseeraus kai kuuluu rokkiin, mutta nyt teemana on humanismi. Tässä levyssä on tarvittava määrä murhetta, mutta kuitenkin enemmän toivoa, herkyyttä, romantiikkaa ja vapautta. Sekä onnellinen loppu.”

Maj Karma aloittaa 19 keikkaa kattavan Suomi sekaisin -kiertueensa heti levyn julkaisun jälkeen.  Kiertue etenee seuraavasti:

SUOMI SEKAISIN -KIERTUE
6.2. Radio Rock Risteily XVIII
12.2. Lapland Tattoo Weekend, Tornio
13.2. Hulluporock, Levi
19.2. Tavastia, Helsinki
20.2. Möysän Musaklubi, Lahti
26.2. Brummi, Rauma
27.2. Gong, Turku
4.3. Hullu Pullo, Vaasa
5.3. Suistoklubi, Hämeenlinna
11.3. Lutakko, Jyväskylä
12.3. Kerubi, Joensuu
18.3. Klubi, Tampere
19.3. Old Cock, Lappeenranta
24.3. Kino, Pori
25.3. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
26.3. 45 Special, Oulu
27.3. Henry´s Pub, Kuopio
1.4. House Of Rock, Kouvola
2.4. Blackpool, Järvenpää

MAJ KARMA:
Herra Ylppö, laulu
Häiriö, kitara
J. Savolainen, rummut
K.Kurittu, basso

PELTISYDÄN-ALBUMI:
Spotify: http://bit.ly/Peltisydän_Spotify
Deezer: http://bit.ly/Peltisydän_Deezer
Apple Music: http://bit.ly/Peltisydän_AppleMusic

Puumiekka-video: http://bit.ly/Puumiekka_Vevo
Sotaa ei tule -video: http://bit.ly/SotaaEiTule_Vevo

Kuvia: http://www.sonymusic.fi/pressi/kotimaiset-artistit/maj-karma/

www.majkarma.com
www.facebook.com/majkarma

LISÄTIETOJA:
Sami Rikala / Sony Music, Ratas
sami.rikala@sonymusic.com
Puh. 0400 766 879

KEIKAT:
Ari Koskinen / Fullsteam
ari@fullsteam.fi
Puh. 0400 808952

Julkaistu kohteessa Uutiset

Facebook