CMX julkaisi tänään kokoelman Cloaca Maxima III

Kokoelmalla seitsemän ennen julkaisematonta kappaletta

Rockyhtye CMX julkaisi tänään massiivisen Cloaca Maxima III-kokoelman, joka sisältää yhteensä 39 kappaletta. Mukana on seitsemän ennen julkaisematonta kappaletta ja materiaalia kuluneen vuosikymmenen ajalta. Yhtye myös coveroi albumilla Antti Tuiskun Hyökyaalto-kappaleen.

”CMX elää ja julkaisee kuluneen vuosikymmenensä tiivistettynä kokoelma-albumille, jossa on mukana ainakin seitsemän koskaan julkaisematonta raitaa. Väitän, että jokainen niistä olisi puolustanut paikkaansa myös albumeilla. Ja yksi kappale on sellainen, että vaikka en olisi ikinä julkaissut muuta, niin lepäisin rauhassa. Kaikki muut varmaan inhoavat koko biisiä. Sen nimi on Suuri pyramidi.

Versioimme myös Antti Tuiskua. Hänen kappaleensa Hyökyaalto kuulosti korvaani aina jotenkin CMX-laululta. Nyt teimme siitä sellaisen.” – AW Yrjänä.

CMX tekee joulukuussa kymmenen keikan kiertueen. Kuljettuja teitä, harvemmin kuultuja lauluja 2016 -kiertue nähdään Lahdessa, Turussa, Helsingissä, Tampereella, Lappeenrannassa, Joensuussa, Kuopiossa, Oulussa sekä Jyväskylässä.

Viime vuoden joulukuussa CMX teki minikiertueen, jossa yhtye esitti laajasta tuotannostaan harvemmin livenä kuultuja lauluja. Kaikki keikat myytiin ennakkoon loppuun. Tänä vuonna yhtye laajentaa konseptia yhdeksään kaupunkiin. Yllätyksiä, harvinaisuuksia ja tuskin ikinä livenä toteutettua materiaalia on luvassa runsaasti koko uran varrelta.

Torniossa vuonna 1985 perustettu CMX on uransa aikana myynyt yli 400 000 levyä, äänestetty lukuisia kertoja merkittävimmäksi kotimaiseksi bändiksi ja saavuttanut huojumattoman aseman sekä kriitikoiden että suuren yleisön keskuudessa.

 

Kuljettuja teitä, harvoin kuultuja lauluja 2016 -kiertue

Pe 2.12 Möysän Musaklubi, Lahti

La 3.12. GONG, Turku

Su 4.12. Tavastia, Helsinki

Ma 5.12. Tavastia, Helsinki – SOLD OUT

To 8.12. Klubi, Tampere

Pe 9.12. Old Cock, Lappeenranta

La 10.12. Kerubi, Joensuu

To 15.12. Henry´s Pub, Kuopio

Pe 16.12. 45 Special, Oulu

La 17.12. Lutakko, Jyväskylä

 

Cloaca Maxima III:
Levykauppa ÄX: http://bit.ly/2gny7C9
Spotify: http://spoti.fi/2gnsu78
iTunes: http://apple.co/2gsaaaw
Deezer: http://bit.ly/2gs9YYM

www.cmx.fi

https://www.facebook.com/cmx.virallinen

 

Haastattelut & tiedustelut:

Katja Vauhkonen / Fullsteam Management

katja@fullsteam.fi

puh. 0407479933

www.fullsteammanagement.fi

Keikat:

Ari Koskinen / Fullsteam Agency

ari@fullsteam.fi

puh. 0400 808952

www.fullsteam.fi

Julkaistu kohteessa Uutiset

Facebook